Unity 2017-06-17T01:14:50+00:00

Unity

Profi játékfejlesztés 2D / 3D

Unity Alap – 1. félév (10-16 éveseknek)

Játékok fejlesztésén keresztül vezetjük be a diákokat a modern számítógépes grafika alapjaiba, pl. pálya, föld, ég, háttér tervezésébe. A tanulók a karakterek mozgását is magas szinten kezelhetik, valamint a mesterséges intelligencia alapjaiba is betekintést nyernek a játékelemek önálló viselkedését irányító szabályok létrehozása során. Az első félévben bonyolult 2 dimenziós (2D) játékot alkotnak a diákok, melynek során megismerkednek a szoftver kezelőfelületével, főbb funkcióival és az általa kínált végtelen fejlesztési lehetőségekkel.

A Unity nem csak oktatási nyelv mint a Scratch, hanem app fejlesztő és játékkészítő cégek – 1.3 millió programozó – által használt, széles körben elterjedt eszköz, mely a C# írott programnyelvből építkezik. A diákok a kurzus során olyan ismereteket szereznek, amelyeket később a szoftverfejlesztő iparban is tudnak majd kamatoztatni valós problémák megoldására.

Ezt a tanfolyamot 4 félév programozási tanulmányok után ajánljuk, pl. 4 félév Scratch vagy 2-2 félév Scratch és AppWorkshop után. Középfokú angolnyelvtudás segíthet a sok angol menüpont és utasítás megértésében. Iskolavezetőnk vagy oktatóink szívesen felmérik az érdeklődők programozási tudásszintjét a korábbi tanulmányaik, életkoruk ismeretében.

Unity Közép – 2. félév (1 Unity félévet elvégzett 10-16 éveseknek)

A második félévben áttérünk a 3 dimenziós (3D) játékok készítésére. A C# programnyelvre épülő szoftver szinte minden fontosabb funkcióját megismerjük. Az órákon egyetlen nagy játék projekt befejezése felé haladunk programozócsapatként dolgozó diákokkal. A fél év végére eljutunk arra a szintre, hogy teljesen írott programnyelvvel (pl. Python vagy C#) folytathassuk tanulmányainkat, de akár profi játékkészítőkké is válhatunk a Unity Haladó – 3. félév során.