Partner 136 – Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola (1134 Bp.) szakkörök 2017-10-17T17:04:47+00:00

Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola (1134 Bp.)

SmartStudios szakkörök

Szakkör adatok:

Iskola: Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola, 1134 Budapest, Dózsa György út 136., telefon: 06-1-340-9345, email: titkarsag@enektesiiskola13.hu

Helyszíni bemutatót tartottunk 2017. október 11-n. Az Énektesiiskola videóösszefoglalója az alábbi linken található: >>> KLIKK <<<.

Szeretettel várjuk a közelben lakó, közeli iskolákba járó diákokat is a délutáni szakkörökre!

Szakkörök költsége: 7 990 Ft / fő / hó.

(A tanév során minden diák ugyanannyiszor fog a képzésre járni, de az adott naptári hónaptól függ, hogy egy bizonyos hétköznapból hány van benne (4-5 vagy kevesebb szünetek miatt).

Időtartam: szakkörönként hetente 1 x 1 óra (60 perc) novembertől júniusig.

Jelentkezési űrlap: >>> KLIKK <<<.

Ha a regisztrációval kapcsolatban bármilyen problémájuk, kérdésük van, keressenek bennünket emailben a partnersuli@smartstudios.hu emailcímen [KLIKK IDE], kérjük, a gyermek neve mellett írják az “enektesiiskola13” szót a tárgyba!

Egyéb kérdések: keressék Jung Edinát a partnersuli@smartstudios.hu emailcímen [KLIKK IDE], vagy a 06-30-190-2247 telefonszámon.

Kérjük, a jelentkezési űrlap kitöltése előtt olvassák el a szakkörökre vonatkozó Általános Szerződési Feltételeinket! [KLIKK IDE].

Tervezett órarend és terembeosztás

Tervezett szakkör indulások: 2017. november 6-ával kezdődő hét keddjétől.

Időtartam: heti 1 x 60 perc.

Hétfő 14:00 – 15:00 – Digitális Alapok – Terem: 109. Informatika

Hétfő 15:00 – 16:00 – Scratch Smart Alap – Terem: 109. Informatika

Kedd 14:00 – 15:00 – Scratch Kid Alap – Terem: 109. Informatika

Kedd 15:00 – 16:00 – Robot Alap – Terem: 109. Informatika

Szerda 14:00 – 15:00 – Youtuber Alap – Terem: 109. Informatika

Szerda 15:00 – 16:00 – Scratch Kid Alap – Terem: 109. Informatika

Csütörtök 14:00 – 15:00 – Digitális Alapok – Terem: 109. Informatika

Csütörtök 15:00 – 16:00 – Robot Alap – Terem: 109. Informatika

Péntek 14:00 – 15:00 – Scratch Smart Alap – Terem: 109. Informatika

Péntek 15:00 – 16:00 – Youtuber Alap – Terem: 109. Informatika

A végleges órarendet és terembeosztást a jelentkezések lezárása után egyeztetjük a jelentkezőkkel. Amennyiben más időpont vagy szakkör beosztást szeretnének, kérjük jelezzék a jelentkezési űrlapon vagy a partnersuli@smartstudios.hu email címen! Ha a gyermek osztályán vagy évfolyamán belül sikerül kisebb érdeklődő csoportokat összehozniuk, akkor megvizsgáljuk a más időpontok indításának lehetőségét is.

Digitális Alapok (elsősöknek és másodikosoknak, 6-7 éveseknek)

Játékos bevezetés a számítógépek, a programozás és a robotika alapjaiba LEGO WeDo robotok segítségével.

Nem gond, ha nem ismered a betűket, hiszen a programok ikonokat, jeleket, folyamat ábrákat használnak.

A tanév során képes leszel az érzékelőkkel felszerelt WeDo robotokat önállóan irányítani a saját magad által készített programokon keresztül. Friss banán billentyűkön is zongorázunk!

A Digitális Alapok elsajátítása után jövőre szeretettel várunk majd Scratch Programozó vagy Robot Programozó szakköreinken!

Robot Alap (9-16 éveseknek)

Ismerkedés a robotikával és az elektronikával LEGO Mindstorms EV3 és mBot MakeBlock robotok programozásán keresztül.

Építs velünk robotautót, mely bemutatja a robotokhoz kapcsolódó alapvető működési megoldásokat, mozgási mechanizmusokat, az érzékelők használatát! Vonalkövető szenzort is kapcsolunk hozzá, hogy előre meghatározott pályát járhasson be. Készíts velünk robotkart is, mely segítségével valós, ipari problémákat modellezünk majd! Írd ki a nevedet vagy a kedvenc focicsapatod nevét a robotra szerelhető futófényes RGB LED mátrix kijelzőre!

További robot szakköreinken (Közép – Haladó – Mester), több tanév során összetett mérnöki problémákkal foglalkozhatsz intelligens robotkutya, rajzgép, táncoló humanoid / emberszabású robot, robotelefánt és gyanús csomag hatástalanító robotjármű megtervezése, megépítése és programozása során.

Tananyagunkat a 2017. júliusi First Global Challenge robot világverseny magyar győzteseinek a szakmai mentora írta.

Scratch Kid Alap – Programozás (8-10 éveseknek, alsósoknak) /

Scratch Smart Alap – Programozás (10-16 éveseknek, felsősöknek)

Tanuld meg az algoritmikus gondolkodás alapjait! Írj önállóan pár utasításból álló algoritmust, miniprogramot. Bevezetünk a Scratch játékos, grafikus programnyelv alapvető eszköztárába, megmutatjuk a logikai felépítését, elemi utasításait.

A tanév során átállunk a játékok és a programok elemzői szemléletére, és megvizsgáljuk a mögöttes tartalmat, a háttérben futó kódot. Konkrét példákon, egyszerű játékprogramokon át jelenítjük meg a programozás lényeges eszközeit.

Scratch képzésünk több tanéven át (Közép – Haladó – Felső / Mester) fejlesztheti programozói tudásodat. Velünk hatalmas, 7-8 tanórán átívelő projektekig, bonyolult programok írásig juthatsz el.

A Scratch programnyelv után pedig az AppWorkshop (mobilapplikáció fejlesztés App-Inventorral), Unity 2D/3D (magas szintű játékfejlesztés), C# írott programnyelv képzésünk vihet akár az emelt szintű informatikai érettségi felé.

Youtuber Alap (10-16 éveseknek)

A filmkészítés, videóvágás alapjait tanítjuk meg a könnyen kezelhető Filmora szoftver segítségével. Sokféle izgalmas nyersanyag – természetfilm, óceánparti tájvideó, koncertfelvétel, mozijelenet – megvágása során megismerheted a szoftver fontosabb funkcióit, hogy kezdőként is látványos videóklipet hozhass létre.

Profi filmes és GoPro akciókamerákkal saját anyagokat is rögzíthetsz a szakkörön. Híres filmek jeleneteit, díjnyertes rövidfilmeket is elemzünk, hogy videóprojektjeidet hollywoodi szempontok alapján fejezhesd be.

Segítünk a Youtube-csatornád működtetésében is. A tanév során filmtrükköket is használunk, például többszörözünk, “klónozunk” Téged a képernyőn.

Youtuber képzésünk további tanévek alatt (Közép – Haladó – Mester) stábtagból komplett kis filmrendezőt formálhat belőled – élvezni fogod a képernyőfelvétel, forgatókönyv írás, hangkeverés, kameramozgás, online súgógép, képkocka-animációs rövidfilm és filmtrükkórákat is.