Nyári Intenzív Tanfolyam Típusok 2018-04-26T08:38:36+00:00

Nyári Intenzív Tanfolyam Típusok

Két mozgalmas hét alatt egy féléves képzés anyaga!

Scratch Alap – 1. félév (8-16 éveseknek)

Az első félévben a gyerekek megismerkednek az algoritmikus gondolkodás alapjaival. A félév célja, hogy a diákok képesek legyenek pár utasításból álló algoritmusok önálló megírására. Ebben a félévben a diákok a Scratch alapvető eszköztárával ismerkednek, találkoznak annak alapvető logikai felépítésével, elemi utasításaival. Ebben a szakaszban a diákok átállnak a játékok és programok egy olyan szemlélésére, ahol a mögöttes tartalom elemzői vizsgálata a hangsúlyos. A programozás alapvető eszközei megjelennek konkrét példákon keresztül.

Az órarendben és az oktatási térképen Scratch Kid névvel jelezzük az alsósoknak szóló képzéseinket, illetve Scratch Smart névvel a felsősőknek szólókat. Oktatóink mozgathatják a diákokat a két irány között, pl. otthon sokat gyakorló, programozásra különösen fogékony alsós diák is jár a Scratch Smart képzésre.

Scratch programozás oktatásunk mind alsósok, mind pedig felsősök számára 2018. szeptemberétől folytatódik a Scratch Kid Közép és Scratch Smart Közép kurzusokkal.

YouTuber – Alap (10-18 éveseknek)

Legyél Te is YouTuber! A filmkészítés, videóvágás alapjait tanítjuk meg a könnyen kezelhető Filmora szoftver segítségével. Sokféle izgalmas nyersanyag – állatos természetfilm, óceánparti tájvideó, koncertfelvétel, mozijelenet – megvágása során a diákok megismerik a szoftver fontosabb funkcióit, hogy kezdőként is látványos videóklipeket hozhassanak létre. Profi filmes és GoPro akció kamerákkal saját anyagokat is rögzítenek a tanulók. Híres filmek jeleneteit, díjnyertes rövidfilmeket is elemeznek, hogy saját projektjeiket hollywoodi szempontok alapján fejezhessék be. Foglalkoznak a forgatókönyvírás alapelveivel, feliratok készítésével, háttérzenék kiválasztásával és Youtube csatornájuk működtetésével is. A fél év végére az alapokon túl már filmtrükköket is használnak, például green screen (zöld háttér), saját maguk klónozása, többszörözése, maszkolás, stb. Ezt a kurzust, programozói előképzettség nélkül is, IV. osztályos kortól ajánljuk.

Youtuber filmkészítés, videóvágás oktatásunk 2018. szeptemberétől folytatódik a Youtuber Közép kurzussal.

AppWorkshop Alap – 1. félév

Az első félév folyamán a gyerekek megismerkedhetnek az applikáció fejlesztés alapjaival a MIT által fejlesztett App Inventor segítségével. A félév során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekek korábbi programozási ismereteire építve vezessük be az App Inventor által nyújtott újabb fogalmakat, technikákat.

A félév során bemutatásra kerülnek a mai telefonokban található szenzorok is, amelyekhez kapcsolódóan izgalmas és érdekes applikációkat fejlesztünk. A gyerekek egyik kedvence a fénykard mozgást szimuláló alkalmazás, ahol a telefonban található gyorsulásmérőt használjuk fel úgy, hogy felhasználó kézmozgását követve fénykard hatásokat keltünk.

Ezt a tanfolyamot olyan diákoknak ajánljuk akik program utasításokat megértenek angolul, és legalább két félév, ideális esetben négy félév Scratch programozást tanultak nálunk.

AppWorkshop applikáció és mobiljáték fejlesztő oktatásunk 2018. szeptemberétől folytatódik az AppWorkshop Közép kurzussal.

SmartStudios – 2018 nyári intenzív tanfolyam információk

A kéthetes intenzív tanfolyamaink technikai részleteit, időpontokat, árazást, helyszínt ezen az oldalon találod meg: http://smartstudios.hu/2018-nyari-intenziv-tanfolyamok/

Az intenzív tanfolyamokkal kapcsolatos Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) itt található: LINK KÖVETKEZIK HAMAROSAN

Regisztrációs űrlap: KLIKK IDE

A nyári intenzív tanfolyamaink több éves képzéseink kezdő félévét fogják át. Az intenzív tanfolyam(ok) elvégzése után 2018. szeptemberétől heti 1 alkalmas képzéseken folyik tovább az oktatás nálunk.

További Scratch programozó kurzusaink leírását itt találod: http://smartstudios.hu/scratch/

További Youtuber kurzusaink leírását itt találod: http://smartstudios.hu/youtuber/

További Appworkshop programozó kurzusaink leírását itt találod: http://smartstudios.hu/appworkshop/

SmartStudios – 2018 nyári táborok

Ha a kéthetes intenzív tanfolyamok helyett az egyhetes nyári táborok érdekelnek, ezeknek a részleteit itt találod meg: http://smartstudios.hu/2018-nyari-tabor/

SmartStudios - Scratch Smart óra
SmartStudios Nyíltnap kép 12 - Scratch programozó felület
SmartStudios - Scratch önálló munka bemutatása szülőknek
SmartStudios - Scratch oktatási programozási nyelv
SmartStudios - Scratch saját játék programozása
SmartStudios - Youtuber órák - HD kamera