micro:bit programozó tanfolyam 2018-01-26T19:24:01+00:00

micro:bit

Mikrokontroller programozás

Microbit Alap – 1. félév [ÚJ KÉPZÉS! 2018. februártól!]

A micro:bit kifejezetten oktatási céllal készült mikrokontroller, ami programozható blokkokkal és javascripttel is. Ez nagyon jó átmenetet ad a Scratch programozást tanuló diákok eddigi tudásához kapcsolódva az írott programnyelvek felé. A kurzus újdonsága, hogy a programunk most már nem csak a képernyőn kel életre, hanem a kezünkben lévő mikrokontrolleren is.

Akár a ’80-as évek hangulatát idéző nyomkodós videójátékot is készíthetünk a gombokkal, kijelzőkkel ellátott felületre. A LEGO Mindstorms és makeBlock robot programozás után ez egy újabb fizikai és informatikai környezet, újabb kihívásokkal. Ezen a kurzuson a robotprogramozás és építés új oldalát ismerhetik meg a gyerekek, hiszen nem LEGO-ból vagy csavarokból kell majd a mozgó szerkezeteket megépíteniük, hanem sok-sok kreativitással és improvizációval gyengeáramú mikromotorokból, kábelekből és barkácselemekből.

Microbit Közép – 2. félév [FEJLESZTÉS ALATT 2018. szeptemberre]

Azoknak a diákoknak, akik félév Microbit után nem térnek át írott programnyelvekre, további projekteket tervezünk egyre több írott program elemmel, de továbbra is izgalmas és kalandos robot- és mikrokontroller programozási feladattal, melyek a fizikai térben is megjelenítik majd a projektek eredményeit.

SmartStudios - Microbit mikrokontroller programozás 01
SmartStudios - Microbit mikrokontroller programozás banner
SmartStudios - Microbit mikrokontroller programozás 04
SmartStudios - Microbit mikrokontroller programozás 03
SmartStudios - Microbit mikrokontroller programozás 02