AppWorkshop 2018-01-22T22:03:01+00:00

AppWorkshop

Okostelefonos applikáció / játék fejlesztés

AppWorkshop Alap – 1. félév

Az első félév folyamán a gyerekek megismerkedhetnek az applikáció fejlesztés alapjaival a MIT által fejlesztett App Inventor segítségével. A félév során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekek korábbi programozási ismereteire építve vezessük be az App Inventor által nyújtott újabb fogalmakat, technikákat.

A félév során bemutatásra kerülnek a mai telefonokban található szenzorok is, amelyekhez kapcsolódóan izgalmas és érdekes applikációkat fejlesztünk. A gyerekek egyik kedvence a fénykard mozgást szimuláló alkalmazás, ahol a telefonban található gyorsulásmérőt használjuk fel úgy, hogy felhasználó kézmozgását követve fénykard hatásokat keltünk.

Ezt a tanfolyamot olyan diákoknak ajánljuk akik program utasításokat megértenek angolul, és legalább két félév, ideális esetben négy félév Scratch programozást tanultak nálunk.

AppWorkshop Közép – 2. félév

Az előző félév tudására építve, itt már az is a célunk, hogy olyan applikációkat hozzunk létre, amik akár napi felhasználásra is alkalmasak lehetnek egy átlag felhasználó számára. Így például készítünk naptárat, webes böngészőt és képkezelő alkalmazásokat is.

Belegondoltunk már abba, hogy mitől válik egy alkalmazás jól használhatóvá? Mik azok a dolgok, amik miatt szívesen nyitunk meg egy programot újra és újra? Egy jól megtervezett felhasználói interfész a mobilalkalmazás fejlesztés egyik kulcsfontosságú kihívása. A félév során sok más érdekes téma mellett ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Smart Studios - AppWorkshop óra
SmartStudios - AppWorkshop mobil applikáció fejlesztés
SmartStudios - App Inventor alkalmazással mobil app bemutató
Smart Studios - AppWorkshop mobiltelefonos játék- és programkészítés
SmartStudios - App Inventor alkalmazással mobil applikáció fejlesztés
Smart Studios - AppWorkshop kezelő felület