2018 nyári tábor típusok 2018-04-26T08:16:55+00:00

Nyári Tábor Típusok

Móka, tanulás, játék, csapatmunka hétfőtől péntekig!

VR Tábor – Keltsd életre az animációdat! (11-18 éveseknek)

Ebben a táborban elkészítheted a saját VR (virtual reality = virtuális valóság) szemüvegedet, és ennek segítségével próbálhatod ki azokat az animációkat, játékokat, amiket elkészítettél, legyen szó vízalatti világról vagy éppen egy izgalmas akadálypályáról. Mindehhez nincs szükséged semmilyen előképzettségre, hiszen a kódot blokkok segítségével fogjuk elkészíteni. (A tábor során szükséged lesz egy Androidos okostelefonra.)

Appok Világa Tábor – Játékos applikációfejlesztés (11-18 éveseknek)

Ha szeretnél minden SmartStudios specialitásból egy kis ízelítőt kapni, akkor itt a helyed! Ebben a táborban megismerkedhetsz a képszerkesztés, hangvágás és applikációkészítés alapjaival is. Megalkothatod saját karaktereidet, megtanulhatod, mitől lesz egy applikáció érdekes és jól felépített, és elkészítheted első saját telefonos alkalmazásodat is, melyet büszkén mutogathatsz majd a barátaidnak! (A tabor során szükséged lesz egy Androidos okostelefonra.)

Tárgyak Internete IoT Tábor – Építsünk okos otthont! (11-18 éveseknek)

Ha foglalkoztál már robotokkal, vagy nagyon érdekelnek a különböző kütyük, akkor ezt a tábort Neked találtuk ki! Itt találkozhatsz micro:bittel, MakeyMakey-vel és még mBot-tal is! A hét során megépítünk egy-egy makett házat amiben a Tárgyak Internetét, az intelligens otthon alapjait fogjuk szemléltetni. Megnézzük, hogyan működnek az otthonodban automatizált nyílászárók, és világítások. Sőt, még a betörők elleni riasztóberendezést is megalkotjuk! Itt mindenki megtalálja a számára legérdekesebb programozási feladatot attól függetlenül, hogy tanult-e már a SmartStudiosnál korábban.

Minecraft Tábor – Játékos tanulás a virtuális világban (7-18 éveseknek)

Ezt a tábort azoknak ajánljuk, akik szeretnének a Minecraft világában másokkal együtt, egy közös szerveren nagy dolgokat létrehozni, vagy egyszerűen csak szeretnének megismerkedni ezzel a varázslatos digitális világgal, amiről már olyan sokat hallottak. Természetesen azok sem fognak unatkozni, akik a craftolás mesterei, hiszen a Command Block-ok és a redstone alapok nekik is mutathatnak érdekességeket.

Kodu Tábor – 3D animáció előképzettség nélkül (7-12 éveseknek)

A kodu 3D-s világában mindenki könnyedén alkothatja meg a saját játékát, legyen szó többszemélyes versenyekről vagy ügyességi akadálypályáról. Itt nem szükséges semmilyen előképzettség, hiszen a vidám, hamar átlátható grafikus környezet mindenki számára elérhetővé teszi a programozás örömét. A tábor végén különleges kihívásban lehet részed, társaiddal együtt kell izgalmasabbnál izgalmasabb rejtvényeket megoldanod.

Robot programozás nagyoknak Tábor – LEGO Mindstorms (9-18 éveseknek)

Ebben a táborban a gyerekek a LEGO Mindstorms építő készlet jóvoltából tanulhatják meg a programozás és a robotika, valamint a mérnöki világ alapjait. A saját maguk által megálmodott, majd pontosan megtervezett és megépített robotjaikat különböző szenzorok és motorok segítségével mozgásra, érdekes reakciókra, valamint feladatok elvégzésére és elképesztő kihívások megoldására programozhatják majd. A tábor végére a gyerekek nem csak a tervezés és a programozás folyamatát gyakorolják, nemcsak masinákat raknak össze és keltenek életre, de remekül megtanulnak csapatban is dolgozni.

Robot programozás kicsiknek Tábor – LEGO WeDo (6-9 éveseknek)

Ebben a táborban a gyerekek a LEGO WeDo építő készletek segítségével nyerhetnek betekintést a programozás, a robotika és a mérnöki gondolkodás alapjaiba. A hét során napról napra különböző világokat elevenítünk meg, így például egy egész állatkertet vagy vidámparkot hozunk létre. Az egyéni munkától eljutunk a kis csapatokban létrehozott megoldásokig. Bár a tervezés és építés során élénk színű, mókás robotok készülnek, a háttérben azért fontos programozási elméletek tágítják az apró mérnökjelöltek tudásbázisát. Ennél a táborban ikonokat használunk a robotok programozásakor, így a gyermekeknek nem feltétlenül kell tudniuk olvasni és írni.

Youtuber Tábor – Videóvágás, filmkészítés (10-18 éveseknek)

Ebbe a táborba azokat a gyerekeket várjuk szeretettel, akiket érdekel a saját YouTube-csatorna létrehozásának menete (vagy esetleg már rendelkeznek is ilyennel), a saját filmjeik létrehozása, illetve akiktől nem áll távol az online média világa. Netán a Youtube-ot tekintik már egy lehetséges megélhetési, bevételi forrásnak? A népszerű és közkedvelt Filmora videóvágó program segítségével olyan figyelemfelkeltő és hatásos alkotásokat lesznek képesek a gyermekek létrehozni, melyekkel egyaránt elkápráztathatják a közvetlen közeli és a távolabbi környezetüket is. A videóvágás alapelveinek tisztázását követően megtanulnak önálló videóklipet készíteni: forgatókönyvet írni és szerkeszteni, saját animációt csinálni, zenét választani és zenére vágni. A tábor végére elkészített kisfilmjeiket nemcsak barátaiknak és a rokonaiknak mutathatják meg, de akár a YouTube-ra is feltölthetik!

Jelentkezési űrlap

Kattints ide a jelentkezési űrlap eléréséhez: “Jelentkezési űrlap”

SmartStudios - Nyári Tábor 07
SmartStudios - Youtuber videóvágás, filmkészítés
SmartStudios - LEGO Mindstorms robot programozás